Saturday 23 October 2021

Să-ți amintești de mine cum striveam sub ochi bucăți de somn la fiecare răsărit, să nu regreți vreodată ziua coaptă a verii în care lumea mea cu-a ta s-au întâlnit.

Să nu ascunzi nicicând pașii haotici pe care i-am pierdut frumos dansând în doi, să nu-ndrăznești să dai uitării poveștile și versurile ce s-au vrut scrise pentru noi.

Să ții minte că am fost acolo și la zâmbet și la plâns, că te-am ținut în brațe din secundă în secundă tot mai strâns, să ții minte că am stat, am așteptat și până la cel mai întârziat „Adio!” am tot încercat.

Să nu scoți mirosul meu din pielea ta, din haina ta, din viața ta, să-ți amintești de gustul meu la fiecare vin ce-n vene ți se va scălda.

Să mai păstrezi în crezul tău cel sfânt și muntele și marea ce ne-au unit sub cerul lor cândva, să încălzești mereu pe plita inimii cafeaua ce ne alinta pentru urâtul zilei ce urma.

Să mă aștepți în vise să-ți apar și să-ți mai fiu când dor, când sprijin, când pustiu, când poate da, când poate nu, când poate sigur, când nu mai știu.

Să-ți amintești de ziua-n care m-am născut, o zi ce nu mai vine înapoi și cum iubeam să ne plimbăm prin ploi, să-ți amintești cum petreceam iubirea noastră și cum făceam din fiecare loc în care ne găseam acasă.

Să mai privești din când în când pozele în care ne-am zâmbit, să mai urmărești măcar o dată filmele ce ținându-ne de mână ne-au găsit.

Să-ți intre bine-n suflet că nu-s omul bun la toate, că-n dragoste ispita de a ne grăbi spre veșnicie este cel mai mic dintre păcate.

Să nu îți pară rău că m-ai lăsat în grija nimănui și ai plecat, ai renunțat, eu mă bucur că și pentru mici tăceri lipite cu-adevărat ne-am întâmplat.

Să nu regreți că m-ai crezut, că m-ai avut, că m-ai pierdut, eu încă sper că suntem la un început, de cei ce nu ne vor de-a curmezișul rupt.

Să-ți amintești că te-am iubit cum n-o mai face nimeni, nebunește, să-ți amintești că cineva în universul ăsta, nesătul, încă mai îndrăznește și iubește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *