Thursday 28 October 2021

Oare v-am mai spus că am o slăbiciune pentru filmele turcești? Dacă nu, ați aflat acum. Cu toate că știu că Ștefan cel Mare s-ar răsuci în mormânt auzind aceste vorbe, trebuie să recunoaștem că turcii îs buni, frate, mai ales când vine vorba de cinematografie. Ce-i al lor e pus deoparte, n-am ce zice, iar de asta mă conving pe zi ce trece consumând fidel, dar responsabil filme, muzică și literatură turcească.

Sunt de-a dreptul topit după toate dramele venite dinspre Bosfor, așa încât acum vă recomand iarăși un film de-al lor, anume Delibal, o producție ce îți va pune la încercare stările și nu-ți va potoli curiozitatea până la final, o producție pe care am văzut-o până acum de trei ori, mereu cu aceeași poftă, mereu convins că o voi revedea din nou curând.

Apărut în 2015, titlul Delibal s-ar traduce în română drept Miere nebună, făcând referire la felul de a fi al unuia dintre cei doi protagoniști ai serialului, Baris, personaj interpretat de celebrul Çagatay Ulusoy, alături de care joacă și frumoasa turcoaică Leyla Lydia Tuğutlu.

delibal miere nebuna

delibal miere nebuna

Acum, după ce v-am spus și arătat cine interpretează rolurile principale în film, mai are rost să continui sau deja v-am convins să vă uitați? :))

Delibal e povestea lui Baris, student la arhitectură și compozitor, care se îndrăgostește la prima vedere de Füsun, studentă la sociologie, o tânără preocupată mai cu seamă de viitorul ei profesional și mai puțin de cum are de gând să își trăiască viața sentimentală. Asta până să-l cunoască pe el, tânărul cu capul în nori ce se va ține scai de ea până reușește să îi întoarcă lumea pe dos și să o provoace să zâmbească.

delibal miere nebuna

delibal miere nebuna

Deși convinsă că doar cariera primează, Füsun, fata conștiincioasă pentru care cuvântul tatălui ei este poruncă, se îndrăgostește încet, încet de carismaticul Baris, care, într-un final, după mai multe urcușuri și coborâșuri în relația lor, nu renunță la iubire și o va cere de soție, căsătorindu-se cu Füsun în ciuda încercărilor venite chiar și din partea familiei ei.

delibal miere nebuna

delibal miere nebuna

Aparent, o iubire trăită ca în basme. În realitate, cea mai tristă și greu de suportat poveste de dragoste, pentru că nimeni nu-și dorește ca într-o zi persoana iubită pur și simplu să dispară, lăsând în urma sa zeci de întrebări, o inimă care mai vrea un pic de fericire și doar un singur răspuns greu de găsit.

delibal miere nebuna

delibal miere nebuna

Nu-ți voi spune mai multe, ci te voi lăsa în grija lui Füsun și a mierii sale nebune, care te vor purta în una dintre cele mai frumoase drame romantice pe care le-ai văzut până acum. Bag mâna în suflet când spun asta! 😉

delibal miere nebuna

Și apropo, coloana sonoră este genială și mai presus de toate, originală. Pun pariu că te vei îndrăgosti de ea!

Sper să îți placă și ție!
Vizionare plăcută!

3 comments

  1. Foarte frumoasă recenzia ta!Mulțumesc mult!
    Am revăzut acest film de foarte multe ori,cu aceeași intensitate ca și prima oară!Cagatay Ulusoy m-a cucerit prin interpretarea lui energică și uimitoare,dar mai ales datorită versatilității lui!
    Este un film care are o notă nemeritat de mică în IMDb ,rolul Baris Ayaz fiind punctul de cotitură al acestui tânăr actor extrem de talentat și profesionist!Chiar merită văzut !

    1. Mă bucur să aud că îți place filmul! 🙂 Într-adevăr, calificativele sunt cam nedrepte, dar trebuie să recunoaștem și că nu e un film pentru toată lumea. 😉

  2. Nu am vazut filmul dar…am citit printre randuri ca unul dintre parteneri moare.Nu stiu dar fimele turcesti vor sa transmita un mesaj pe care ei datorita culturii lor il percep altfel.Majoritatea filmelor lor se termina prin moartea unui din personajele principale.MAJORITATEA! Nu inteleg ce vor sa transmita:iubirea ca sa ramana vesnica trebuie dusa neaparat in infinit?Adica doar asa raman iubiri frumoase pe PAMANT,asa raman nemuritoare???Noi latinii sentimentali mai vrem si HAPPY END-uri!Pentru noi e cam multa tristete!Enumar:Su Ve Ates(APA SI FOC);Ask Tesadufleri Sever(dragostea iubeste coincidentele);Ask Sana Benzer(iubirea este ca tine);Evim Sensin( TU ESTI CASA MEA);SONZUS ASK(iubire fara sfarsit).Si dupa cum e denumirea ultimului ,iubirea ca sa fie vesnica,unul din parteneri trebuie sa treaca in eternitate,ramanand vesnic in gandul si inima celui care ramane dupa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *