Monday 17 January 2022

Noi suntem generația care nu e ușă de biserică, dar suntem la ușa Bisericii!

blog acatrinei catalin

Am mers la ITO cu gândul să plec! Cu speranța asta m-am pornit de acasă, pe 1 Septembrie, spre Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Iași: să nu-mi pierd timpul cu întâlniri penibile și prea banale, cu discuții fără rost și oameni simpli.

Am ajuns cu gândul să plec! Da, așa sunt eu, un nesuferit care nu vrea să dea vreo șansă, ci mai degrabă să fie lăsat în pace. Mi-am zis că voi merge să dau cu semnătura unde trebuie, să mă prefac că-mi pasă, ca să nu fie probleme și apoi… când se ivește momentul potrivit am să o tai mișelește, numai că de acel moment n-am mai avut nevoie.

De la primele saluturi din prima zi și până la ultimele îmbrățișări de la festivitatea de încheiere, de pe 4 Septembrie, Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși mi-a adus aminte cât de mult contează să admiri bunătatea din oameni și să îți pese, ITO mi-a oferit libertatea să pot pleca, dar să nu vreau să fac asta nici în ruptul capului.

blog acatrinei catalin

Nu contează miile de oameni care au fost, ci contează miile de suflete care au strigat deodată și fără teamă: Forța Biserica! Nu contează oboseala și nici căldura care-a dogorit tot Iașul, ci zâmbetele care se iveau când se auzea de peste tot Hakuna Matata sau lacrimile ce s-au scurs încet când se mărturisea în cor Basarabia e România! Nu contează comentariile răutăcioase, înjurăturile și privirile necruțătoare, ci doar fiorii ce urcau și coborau șira spinării în clipele de rugăciune, când noi iubeam și ce părea de neiubit.

blog acatrinei catalin

blog acatrinei catalin

Nu contează ce nu s-a scris, ce nu s-a spus, ce nu a fost să fie. Contează doar că timp de 4 zile tinerii din România au chemat Adevărul la Iași, au scos Biserica din scandaluri și au adus-o în stradă, au uitat de casă pentru a fi acasă. Nu contează că n-au vuit ziarele și că nu s-au îngrămădit televiziunile, ci contează că ne-am întors după un weekend doldora de amintiri și invariabil suntem bine.

blog acatrinei catalin

Nu suntem poate ca cei ce-au fost și nu e de oftat și nici de plâns. Suntem generația care nu e ușă de biserică, dar suntem la ușa Bisericii, cerând pe Dumnezeu și El pe noi!

#ITO2017

blog acatrinei catalin

3 comments

  1. Doamne ajută! Ce rânduri frumoase mi-au fost date să citesc! Am simţit emoţia pe care ai transmis-o prin acest articol şi grămada de amintiri pe care am luat-o cu noi acasă! Superb! De la titlu “Nu suntem uşă de biserică, dar suntem la uşa bisericii cerând pe Dumnezeu” ştiam că îmi va creşte inima de bucurie şi mândrie că sunt creştin ortodoxă în aceste timpuri în care biserica este atacată din toate părţile. Bravo, Cătălin! 💐

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *