Thursday 20 January 2022

4 reclame în care copilașii fac legea

N-ai cum să nu-i iubești, când par ca și scoși din cutie și lăsați să facă ce vor, în timp ce tu te uiți admirativ și scoți pe gură un „Oooh, ci drăguț!”. Dacă ești femeie, sigur ai să schimbi canalul TV dacă e o reclamă la gel de bărbierit și niciodată, dar niciodată nu ai să muți programul de la un spot publicitar în care sunt copilași. Dacă ești bărbat… ok, pe cine mințim, dacă ești bărbat te vei uita la orice fel de reclamă, deci.. să plouă cu reclame cu mulți copilași.

Am ales patru spoturi publicitare care sunt sau au fost difuzate de televiziunile din România, cu toate că la noi în țară astfel de reclame de multe ori sunt importate și nu create speciali pentru consumatorii români, deci cu siguranță pot fi găsite pe internet și în alte limbi.

1. Șamponul Dalin

Lipa-lipa cu Dalin, ne place! Yep, reclama asta a făcut furori, iar piesa ne-a intrat în cap imediat, încât cei mici când o auzeau fugeau în fața televizoarelor, iar noi, cei mai mari, cântam refrenul până se terminau cele 20 de secunde de pozitivism și cel mai probabil urma un spot despre bere sau indigestie.

2. Biscuiții Oreo

În fetița asta producătorii au pus toată filosofia femeii. Plecând de la un biscuit, ea reușește să te coacă la foc scăzut tot timpul poveștii și nu se lasă niciodată impresionată. A mânca un biscuite Oreo e o artă, dude, iar dacă nu știai asta e timpul să afli de la un copil adevărata valoare a lucrurilor.

3. Kinder Chocolate

Scenariul e unul amuzant, nu zic nu, dar probabil pentru o reclamă la o bibliotecă, un volum din Cioran sau o sesiune, pentru că nu văd legătura cu ciocolata. Adică… dacă mă apuc să mănânc vreo două-trei batoane din alea mintea mea o ia razna și încep să mă întreb de ce a nins afară la sfârșit de aprilie? Cred că tocmai am aflat secretul lui Shakespeare! În altă ordine de idei, please, nu luați farmecul întrebărilor trăsnet pe care le spun cei mici doar pentru a vă vinde ciocolata. Copilașii sunt cute, intenția nup. :p

4. UniCredit

N-am știut de acest spot până acum, când am început să caut reclame reușite cu „minioni” și am descoperit-o într-un colț de YouTube și mi se pare chiar super comică. Adică, am și uitat că e vorba de un credit neașteptat de ușor, pentru că băiețașul e chiar un mini-macho ce topește suflete. Viața de bărbat nu e ușoară: mai întâi întâi îți cad dinții, apoi vin și ratele, ce-i drept. :))

Sfat: nu căuta pe net reclame cu și despre copii, deoarece s-ar putea ca rezultatele să nu fie chiar potrivite, de pildă, pentru copii. Știi ce zic! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *