Tuesday 26 October 2021

Cum să scapi de crimă nepedepsit

De ce să primești pedeapsă pentru o mică crimă nevinovată, când poți scăpa de ea și de anii de închisoare folosindu-te de lege ca de cel mai bun prieten?

Glumesc! :)) Nu, nu e vorba pe bune de o crimă (deși în ziua de azi nimic nu ne mai surprinde), ci de o producție televizată care i-a cucerit pe americani, iar mai apoi pe europeni, în prezent deținând mai multe distincții, printre care se numără și un Emmy.

Recunosc, am fost și încă sunt dependent de serialul „How to get away with murder”, cu toate că noi episoade apar destul de greu, încât nu ai ce face decât să oftezi și să aștepți, așa cum fac și eu acum, până apare sezonul 4.

Nu sunt vreun fan al serialelor cu multă dramă, ori cu acțiune dusă până pe buza excesului, ci mă declar drept consumator de povești mondene, romantice și totuși comice, dar… „How to get away with murder” e o amăgire continuă, pentru că n-ai idee dacă e o dramă tragico-comică sau un serial tipic american, iar intriga asta chiar îmi place.

Este filmat teribil de bine, departe de a păstra un fir cronologic, fiind fragmentat și amestecat, încât aștepți câte un întreg sezon ca să poți pune cap la cap fiecare bucățică de poveste și să rămâi tâmpit la final că nimic nu e așa cum credeai. Serialul a fost construit în așa fel că nu poți pierde niciun episod și nici nu vrei, crede-mă.

Dincolo de toate astea, distribuția e impecabilă. Rolul principal, al avocatei apărării Annalise Keating, profesor universitar ce deține un cabinet unde se ocupă, alături de cei 5 stagiari ai ei, de ce mai complicate cazuri de crimă, este interpretat fără cusur de Viola Davis (câștigătoarea unui premiu Oscar anul acesta, să nu uităm).

Viola Davis, în rolul profesorului avocat Annalise Keating

În rest, deși nu vorbim de personalități cu renume în cinematografie, avem de-a face cu o nouă branșă de actori tineri, care au fascinat America nu doar prin frumusețea lor, ci și prin interpretare. Acest lucru va fi mereu un plus pentru serialul de față, deoarece a pus în lumina refectoarelor artiști ce vor fi intra în memoria mulțimii ca aparținând mai întâi de toate acestei producții. Uneori, vinurile vechi mai trebuie înlocuite și cu băuturile fresh, nu? 😉

De la stânga la dreapta: Karla Souza, Mat McGorry, Alfred Enoch, Aja Naomi King și Jack Falahee

Dacă îmi urmăriți postările știți că nu fac risipă de spoilere, de aceea mă opresc aici cu orice detaliu legat de serial, recomandându-vă să vă uitați măcar la primul episod, pentru că veți fi cuceriți încă din primele minute. Eu am devenit un fan înrăit, mai ales al actorilor, pe care îi urmăresc și pe rețelele sociale, atât de mult îmi plac.

Hai, căutați serialul pe Google și lăsați misterul să vă cuprindă! Vizionare plăcută!

Sursă fotografii: imdb.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *