Monday 18 October 2021

Album proaspăt lansat de Ed Sheeran

blog acatrinei catalin

E oficial vineeeeeeeri și nu, nu asta e singura veste bună de astăzi, ci mai am una. După succesul de necontestat al pieselor Shape of You și Castle on the Hill, Ed Sheeran s-a decis să posteze pe YouTube întregul album la care a lucrat în ultimul an și pe care l-a botezat simplu și în stilul său caracteristic: „÷” (DIVIDE).

Dacă nu știai, Ed s-a retras timp de un an din lumea publică, cu promisiunea că va reveni în decembrie 2016 cu un nou disc, lucru de care s-a ținut de cuvânt. Nu cred că i-a fost ușor să renunțe la scenă tocmai când era în culmea gloriei, dar lecția pe care ne-a oferit-o e mai presus decât banii, faima sau premiile Grammy. Ne-a demonstrat că este un artist pentru care contează cu adevărat doar muzica pe care o simte, iar mai apoi o cântă.

Noul album e doldora cu balade ce răscolesc cele mai ascunse unghere ale inimii, despre care aș putea spune că sunt chiar asemănătoare cu cele interpretate de Passenger, dar totuși… totuși avem și piese mult mai ritmate, ceea ce ne arată că pauza de 12 luni a fost și o scurtă vacanță pentru reinventare a artistului.

De asemenea, nu am putut să nu observ cum și-a însușit și ritmuri specifice anumitor culturi muzicale. De exemplu, piesa Nancy Mulligan seamănă cu un cântec de aventură scoțian, iar Bibia Ye Ye duce puțin cu negativul „afro-mexican” al hitului Shakirei Waka Waka (cel puțin așa mi se pare mie).

În final, vă las mai jos un link către albumul lui Ed Sheeran lansat acum câteva ore. Sper să vă placă! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *