Saturday 23 October 2021

Reclame bune la cafele proaste

cafea publicitate blog

După ce am întors iarăși pe dos cam tot YouTube-ul, mi-am dat seama că sunt un om serios: chiar beau cafeaua pentru gust și nu mânat de vreo reclamă idioată ce rulează cu nemiluita la TV. De ce spun asta? Păi cine ar fi crezut că sunt atât de plictisitoare toate spoturile din publicitatea românească, care arată cu încetinitorul același pachet de cafea cum se deschide ca prin minune (când în realitate aduci toporul ca să-l desfaci), apoi cum curge acea pulbere căpruie mătăsoasă direct în apă și aburul ți se lipește de nas amețitor.

De felul meu mă și imaginez acum în vreo reclamă, cum stau și sorb agale dintr-o ceașcă de cafea, în timp ce îmi dau ochii peste cap de parcă tocmai am aflat că azi e vineri. La noi, din păcate, nu poți spera să faci vreodată oamenilor poftă de cafea, n-ai cum să faci lumea să-și lase balele de poftă în fața celor câteva secunde în care-ți fluturi taraba în dosul micului ecran.

Totuși, am scotocit nemulțumit până am dat de o mână de spoturi mai de Doamne-ajută și culmea, am rămas interzis când mi-am dat seama de culmea ironiei: reclama-i bună la cafeaua proastă.

Nu mă crede pe cuvânt, convinge-te!

  1. Noul Amigo

Așa cum făceam și-n generală, când îmi începeam temele cu ce era mai greu (matematica, fără doar și poate), așa și acum am ales să-ți arăt mai întâi cel mai tare și complicat spot publicitar la cafea, pentru care dădeam volumul mai tare la TV cândva. Nu i-am putut rezista, pentru că-mi dă elanul ca mâine să fiu în picioare când îmi sună alarma (una din cele 12 pe care mi le programez în fiecare dimineață și nu glumesc… nu glumesc). E profi, e bine gândită și filmată… e nasoală doar cafeaua, dar nah, detalii… :))

  1. Cafeluța de împăcare

Când mizezi pe dragoste, n-ai cum să ratezi; asta o știa și Eva, d-apoi agențiile de publicitate de astăzi. Scurtă, cu multă energie și menită să te binedispună. Exact ca un espresso, dar nu de la Fortuna!

  1. Doncafe Mixes

Să facem haz de necaz! și-au spus cei de la Doncafe, care au pus de-un spot pitoresc, cu tot ce trebuie: ai freză, ai femeie leșinată după daruri și mai ai și manele… pfai, deja reclama asta îi perfectă! Nici nu mai spun că totul e filmat într-o garsonieră de prost gust, iar tipa are părul făcut la cel mai ieftin coafor… da, da, chiar și mai ieftin decât cafeaua din reclamă!

  1. Jacobs – puterea (doar a) Alintaromei

Oook, deci clipul ăsta se vede clar că nu a fost filmat sau gândit vreo secundă pentru a fi difuzat în România. De ce spun asta? Crede-mă, niciun băiat nu va scăpa viu din mâna unui tată de fată, mai ales prezentându-se în halul ăsta. Apoi, nici numai vorbim că orice românaș te-ar îngropa de viu văzându-te cum te dai șmecher după ce tocmai ți-ai rezolvat treburile în baia lui și pe buda sa. Nici nu mai spun să îi mai iei și cafeaua din mână… hmm.. aroganță sau tentativă de sinucidere? Încă nu știu ce să cred! :))

Hai, nu te întrista! Poate că la reclame nu ne prea pricepem, dar la băut cafele și bârfit, ehe, suntem olimpici! Pe curând! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *