Saturday 22 January 2022

10 melodii de ascultat când plouă

blog acatrinei catalin

Dacă nu suntem noi înșine când plouă, atunci când?! Ploaia nu se împarte cu alții, așa cum vedem prin filme. Ploaia se împarte doar cu sufletul tău. Aș putea spune chiar că sufletele noastre așteaptă să bocească cerul ca să ne-amintim de ele. Zilele mele cele mai fericite sunt zilele ploilor mărunte, de vară, când dintr-un cer londonez se aruncă în gol picături care aleargă după picături.

Totuși fericirea nu e coaptă până nu îți pui și căștile în urechi și pornești la vânătoare de melodii „triste” care să îți șoptească cine ești astăzi, ce ai trăit ieri și încotro ai de gând să mergi mâine.

Am scotocit și eu astăzi în playlistul meu și am ales pentru tine 10 piese care merită ascultate când plouă. Cine știe, poate ai ratat până acum vreo una dintre ele și trece ploaia fără să te bucuri ca la carte. 😉

  1. Paloma Faith – Only love can hurt like this

Piesa asta îți împunge inima indiferent dacă e vreme frumoasă sau mohorâtă, caldă sau rece, dar pe ploaie parcă îți toropește toate gândurile.

2. Mihai Ristea feat. Don Baxter – Ploaia

Mihai Ristea este genial în clipul de față, realizat în cazinoul vechi din Contanța, însă piesa a fost lansată într-un moment nepotrivit, aș spune, motiv pentru care nu s-a bucurat de prea multe vizualizări. Cu toate acestea, versurile sunt mult prea bune, iar piesa, fără doar și poate, trebuie ascultată în ploaie și eventual trimisă fostei mari iubiri, poate apele vă aduc iarăși împreună. 😉

3. Sia – Helium

E lansată nu de mult timp, dar încă din prima zi am știut că va face parte din playlistul meu dedicat ploii. Acele momente în care Sia atinge notele de sus le simți ca pe un răget mut al sufletului. Helium apare și pe coloana sonoră a filmului Fifty Shades Darker, bineînțeles, într-o „secvență ploioasă”, singura parte a filmului care mi-a plăcut cu adevărat. E un imn al disperării balada Siei.

4. Paula Seling – Ploaie în luna lui Marte

Versurile lui Nichita Stănescu cântate de Paula Seling. Se poate spune mai mult de atât?! Nu cred!

5. Adele – Someone like you

Nu zic că Hello nu merita un loc în acest articol, dar totuși Someone like you se acompaniază mult mai bine cu ploaia, am testat. Nu ne uita, Adele, mai dă-ne muzică de calitate, să nu murim de tot! 😀

6. Delia – Doar pentru tine

Se putea să o uit eu pe Delia? Niciodată, mai ales că femeia asta știe să cânte orice, oricum, oricând.

7. Passenger – Let her go

E hitul universului meu. Mă moleșesc amintirile de fiecare dată când îi dau Play și nu cred că mă voi vindeca vreodată de ea.

8. Carla’s Dreams – Te rog

Pentru toate iubirile moarte se merită să plângem măcar atunci când plouă, ca să nu știe nimeni care e burnița sufletului și care e a lumii.

9. Cloves – Don’t you wait

Prea puțin cunoscută, la cât e de frumoasă și de pașnică. Imaginează-te stând întins(ă) în pat privind spre geamul încețoșat de picături, într-o cameră cu lumină difuză, auzind în căști acest cântec cum curge.

10. LP – Lost on you

O piesă diferită, cu o interpretă diferită, cu o voce diferită. Fiecare vers te lovește și te dezrobește.

Dă, Doamne, ploaie, că muzică avem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *