Thursday 20 January 2022

Am făcut un top 12 piese internaționale din ultimele 12 luni

acatrinei catalin blog

Dacă e să fim sinceri, în 2016, în industria muzicală a cam bătut vântul, la radio și la TV rulând aceleași 20-30 de piese, încât ne-am săturat de ele până peste cap.

Anul acesta, fără câteva excepții, marii interpreți de pe scena internațională și-au luat un concediu. După ce în 2015 au rupt topurile, Ed Sheeran, Katy Perry, Taylor Swift, ori Selena Gomez și-au îndreptat mai mult atenția spre turnee sau evenimente grandioase și au lăsat YouTube-ul în pace.

Pe de altă parte, alți artiști mai puțin cunoscuți, precum The Chainsmokers, Shawn Mendes, Fifth Harmony și Charlie Puth nu au pierdut ocazia și s-au afirmat, hiturile lor având în prezent sute de milioane de vizualizări.

Unii au coborât, alții au devenit mult mai celebri, însă totuși să nu-i uităm pe cei populari, care nu au rupt topurile, pentru că deja erau în vârful clasamentului de ani buni, ci doar și-au consolidat poziția. Aici mă refer la Beyoncé, Rihanna, Sia, Adele, Ariana Grande, Shakira, Enrique Iglesias, chiar și la Justin Bieber, pentru care 2016 a însemnat miliarde de vizualizări.

După ce am scuturat puțin YouTube-ul, am reușit să fac mai jos un top 15 al pieselor care mi-au plăcut cu adevărat anul ăsta. Știu că sunt mai multe hituri, însă mie doar astea mi-au gâdilat auzul:

12. Charlie Puth – We Don’t Talk Anymore (feat. Selena Gomez)

O melodie liniștită, în care Charlie Puth pozează în băiatul cuminte, mereu ocupat, oferind practic imagini din viața sa de artist. Piesa a fost lansată mai demult, însă fără clip, așa că a fost surprinzătoare ascensiunea piesei după ce a apărut și videoclipul. În prezent are aproape 500 de milioane de vizualizări și continuă să crească.

 

11. Enrique Iglesias – Duele el corazon ft. Wisin

Enrique Iglesias nu lansează des piese noi, dar și când o face are grijă să îi fie fredonate versurile de toată lumea. După succesul cu Bailando, Duele el corazon aduce o colaborare cu Wisin și un nou hit iubit de radiouri.

 

10. Carlos Vives, Shakira – La Bicicleta

Shakira revine și cu asta am spus tot. Îmi place de ea că rămâne echilibrată și nu cade în extremele prezentei industrii muzicale. Este mai aproape de sufletele noastre cu astfel de interpretări.

 

9. Coldplay – Hymn For The Weekend

Coldplay e trupa atentă la detalii. Toate clipurile lor sunt profesioniste, versurile geniale, iar starea de spirit mereu una extraordinară. O colaborare cu Beyoncé a venit pe neașteptate, dar acum, dacă stau să mă gândesc, e cel mai inspirat featuring.

 

8. Fifth Harmony – Work from Home ft. Ty Dolla $ign

După hitul Worth It, fetele astea au știut cum să gestioneze succesul și au lansat Work from Home. Clip lasciv, cum era de așteptat, dar beat fain.

 

7. Rihanna – Work ft. Drake

Videoclipul nu-mi place deloc, dar deloc. Mi se pare explicit, chiar nesimțit, obscur și neinspirat. În schimb, piesa e bună, m-am bâțâit un pic pe ea și deși au trecut luni bune de când a fost lansată, încă o ascult cu plăcere. Îți dă chef de muncă pe bune. :))

 

6. Shawn Mendes – Treat You Better

Cu muuult lipici la fete, Shawn devine tot mai iubit, mai ales că folosește melodii cu versuri menite să topească sufletele fanelor.

 

5. The Chainsmokers – Closer ft. Halsey

So, baby, pull me closer, In the back seat of your Rover… sigur ai bolborosit, chiar și din întâmplare, versurile acestea, pentru că au rupt boxele în două în 2016. Piesa e pe val și încă va mai face furori vreo două-trei luni, zic eu.

 

4. LP – Lost On You

Cu siguranță e o revelație a muzicii din 2016. A prins greu la public, dar a reușit într-un târziu să fie apreciată la adevărata ei valoare. E o baladă a disperării, ce te poartă prin cotloanele amintirilor. Simpatică rău.

 

3. Sia – Cheap Thrills

Oare nu s-a plictisit Sia să dea tonul hiturilor? Se pare că nu. E cu atât mai mult de admirat, cu cât ea își compune singură muzica și textul și o face foarte bine, după cum se poate observa.

 

2. Calum Scott – Dancing On My Own

Interpretarea lui Calum Scott m-a răvășit total. Prima dată a fost cântată la Britain’s Got Talent, fiind un cover după hitul cântat de către Robyn. Ulterior, Scott a făcut și videoclip la varianta sa, având mai mult succes decât Robyn. O voce care transmite cu fiecare notă o doză imensă de emoție. Scott e recomandarea mea pentru cei sensibili.

 

1. Beyoncé – Formation

O ador pe Beyoncé și iubesc această piesă! Te poți numi artist doar atunci când reușești să schimbi în vreun fel lumea. Ea a reușit cu toate melodiile ei, dar Formation este o abordare mai îndrăzneață a realității, un mesaj pe care îl transmite lumii muzicale prin formula „I SLAY!” ce le amintește tuturor că e de neînvins.

Pentru Beyoncé, 2016 a fost un an excelent, mai ales că s-a dedicat trup și suflet unui nou turneu, numit pur și simplu Formation Tour. În opinia mea, ea este artista anului la nivel internațional! Da, într-adevăr, s-a reinventat, a luat atitudinea de bad girl, dar rămâne în continuare o forță. De altfel, deși această melodie a fost lansată cu ceva timp în urmă, abia ieri a apărut clipul oficial, HD, care se aude și profi. Cool, nu?! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *