Saturday 23 October 2021

Sunt relații care abia aștepți să se termine…

blog acatrinei catalin

Când vine dragostea și ne pălește în moalele capului, întâmplător îi facem loc. Iubirea astupă gândurile și ce mai contează ce spune mintea, cine mai are nevoie de șovăieli când el sau ea e aici, acum, când așteptările nu mai tremură, ci se împlinesc.

Nimeni nu a spus vreodată că în aceeași cutie cu iubirea încape și binele, că vine și el, așa, ca un card de fidelitate în dar, ca o felicitare în semn de mulțumire că ești un om cumsecade. Știi foarte bine ce-ai trăit ultima dată și cât ai suferit, dar te faci subtil că uiți, iar frustrarea din inimă tace. Devii o minune curajoasă, în care roiește fericirea și ce mai contează ce spune istoria despre greșeli? Nimic altceva nu mai contează.

Iubești. Iubește. Iubiți. Apoi unul nu mai vrea. Nu ești tu acela/aceea. Tu încă îți dorești, tu încă ai nevoie, chiar dacă doare. Fără rost, ca un om răsfățat de chin cerșești atenție și aștepți mărunțișuri. Dragostea de altădată nu mai urcă până la cer, ci o cântărești în mila celuilalt și totuși nu pleci, deși vezi cu ochii tăi că deranjezi, că ocupi locul altcuiva, că nu mai e în firea voastră să vă potriviți. Încă nu strigi a disperare, ci întorci spatele și speri să te vadă, să te înțeleagă, să-și ceară iertare, să te mintă, să se schimbe, să te iubească din nou. Dragostea nu moare, nu? Chiar dacă nu mai e nimic acolo, în suflet, măcar dorul trebuie să apară de undeva și să aducă speranță.

Răul s-a proptit deja și simți cum îl/o urăști. Până la urmă și ura e o iubire neînțeleasă, nespusă, nedorită. Nimeni nu pleacă nicăieri, lăsând timpul să vă risipească, să vă ducă tot mai departe unul de celălalt. Mor amintiri, mor zâmbete, mori tu, moare pentru tine el sau ea, moare viața voastră împreună și pricepi atunci ce simplu era să te oprești, să pui punct, să arunci tot ce te ucidea, să te cruți.

Nu suntem datori nimănui, nu ne-am vândut nimănui. Când ești pe drumul greșit, nu continua să mergi înainte să vezi cât mai ai până la prăpastie, ci întoarce-te! Nu aștepta până se sinucide și ultima fărâmă de orgoliu. Povestea de dragoste în care nu ești personajul principal nu e povestea ta, așa că pune mâna și scrie-i finalul. Sunt relații care abia aștepți să se termine, așa că pleacă tu! Iubirea se trăiește, nu se consumă.

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *